Forum REDMOTORZ
Stacyjka Ural - Wersja do druku

+- Forum REDMOTORZ (http://forum.redmotorz.eu)
+-- Dział: Forum uzytkowników klasycznych motocykli radzieckich (http://forum.redmotorz.eu/forumdisplay.php?fid=3)
+--- Dział: Technika (http://forum.redmotorz.eu/forumdisplay.php?fid=12)
+---- Dział: Elektryka (http://forum.redmotorz.eu/forumdisplay.php?fid=25)
+---- Wątek: Stacyjka Ural (/showthread.php?tid=4815)



Stacyjka Ural - zawadu - 17-01-2017

Witam. Mam problem ze stacyjką w moim Uralu. Stacyjka sromotnie się zacina więc postanowiłem ją wymienić i kupić nową. I tu zonk bo wszystkie które znalazłem do Urala są inne tj. przykręcane na 2 śruby. Ja mam u siebie przykręcaną nakrętką od góry na kołnierz stacyjki. Nie dziwi mnie jeśli ona nie jest oryginalna ale problem w tym że nie mam nawet w obudowie dziur żeby tą uralowską tam przykręcić stąd pytanie czy ktoś się spotkał u siebie z taką stacyjką i z podobnym problemem? Załączam zdjęcie mojej aktualnie zamontowanej


- pietroni - 17-01-2017

Ja miałem taką i już tam siedzi od ciągnika, chyba Ursusa pasuje bez przeróbek. Ruskiej szkoda zakładać nie wytrzymuje zbyt długo.


- Ural63 - 18-01-2017

Ja mam taką jak ci potrzeba wystawioną na allegro numer aukcji 6438619960.


- zawadu - 18-01-2017

Obawiam się że może być tak że zamieni stryjek siekierkę na kijek bo nie dość że stara i ruska to do tego używana. Duże ryzyko że 50 zł pójdzie psu w... Ale dzięki za odpowiedź

Co do Ursusowej to nawet myślałem o tym tylko że nie podoba mi się w nich to że zapłon włącza się przez wetknięcie kluczyka a nie przekręcenie tak jak powinno być. Może jeszcze jakieś inne patenty?


- maniek1234 - 18-01-2017

Ja mam w swoim uralu od ursusa i jest ok. Ale musiałem rozwiercić otwór rozwiertakiem bo się nie mieściła.


- zawadu - 18-01-2017

To pewnie pójdzie od ursusa. Chyba że ktoś podrzuci jeszcze inny patent?


- pepe - 18-01-2017

Moze od jawy lub cezety.


- Cezar - 19-01-2017

Można zamontować też od MZ.
Co prawda ja też polecam ursusa, który i u mnie jest i nic się nie dzieje.


- zawadu - 19-01-2017

Z jawą wydał mi się całkiem ciekawy pomysł dopóki nie przyjrzałem się tej stacyjce . Oprócz trochę ładniejszego wykończenia i wykonania to jest to taka sama stacyjka jak od Ursusa Tongue


- maniek1234 - 19-01-2017

Kolego idz do sklepu rolniczego i poproś o stacyjkę do szezdziesiatki lub trzydziestki zapłacisz 10 max 15zł i to będzie najlepsze rozwiązanie, tylko poproś stacyjkę z metalową nakrętką bo plastikowe lubią pękać.


- zawadu - 20-01-2017

Tak też zrobię. Dzięki za pomoc