Liczba postów: 598
Liczba wątków: 75
Likes Given: 0
Reputacja:
0
Śniegu mamy na bogato... Ostatnio było mniej i emka dały rady na Mitasach H-02 ale miejscami mocno kopała zanim ruszyła a i popchać trzeba było...
Czy ktoś może próbowała owinąć łańcuch na tylne koło do zabawy w zimowym terenie? Ewentualnie inne patenty bez zmiany opony
•
Liczba postów: 375
Liczba wątków: 32
Likes Given: 25
Reputacja:
1
Lubię fajne kawałki żelaza.
•
Liczba postów: 1,354
Liczba wątków: 10
Likes Given: 1
Reputacja:
3
08-02-2021, 16:18
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 08-02-2021, 16:20 przez Jerzy.)
Drugi sezon mam własnoręcznie wykonane łańcuchy. Dzień pracy, parę złotych na materiał i kolosalna różnica w jeździe. Sam wzorowałem się na łańcuchach stosowanych w Saharach. Trochę upierdliwe zakładanie ale skuteczność murowana, zwłaszcza, że mam identyczne Mitasy jak Sniper bob. Bez łańcuchów w ubiegłym roku nie dałem raby jeździć w dużo płytszym śniegu, mimo że mam w Gnomie napęd na koło wózka.
•
Reputacja:
0
08-02-2021, 16:20
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 08-02-2021, 16:23 przez sniper_bob.)
Mam kilka pomysłów coś.... Twoje też ciekawe...
W sobotę się pobawię...
•
Liczba postów: 395
Liczba wątków: 6
Likes Given: 15
Reputacja:
1
W przypadkach awaryjnych trytytki duze, a generalnie sznurek owiniety na opone tez daje rade...
Takie trytytki do sniegu nawet ktos sprzedaje.
Ostre zakręty prostują myśli
•
Liczba postów: 628
Liczba wątków: 16
Likes Given: 3
Reputacja:
0
Dawno temu kiedy zajeżdżało się kolejne WSK 125,kombinowalem z obwijaniem koła łańcuchem lub sznurkiem. Jedno i drugie radziło sobie nieźle z tym ze łańcuch katował obręcz koła a sznurek był niertwaly i się przecierał. Ale w awaryjnej sytuacji jak najbardziej polecam
мт- одиннадцать
•
Reputacja:
3
Widzę znajome rozwiązanie. Będzie działać. Pamiętaj, by po krótkiej jeździe dociągnąć śrubę rzymską. Łańcuch pracuje na oponie i pozornie napięty luzuje się.
•
Reputacja:
0
Działa i to super... Rozwiązanie na śrubę rzymska zdaje egzamin a samo zakładanie łańcucha nie takie kłopotliwe... Łańcuch jest rozpinany na długość za pomocą oczek skręcanych tył moto na podnośnik w górę, oczko zahaczyłem o szprychę i obracając kołem łańcuch sam nawija się na koło... Potem zostaje śpiąc oczka z jednej i drugiej strony o koniec łańcucha i napiać na śrubie rzymskiej...
Poleciał pluski dla ciebie
•
Reputacja:
3
Dla chcących zrobić sobie łańcuchy krótki filmik z wymiarami i procedurą zakładania.
•