Liczba postów: 46
Liczba wątków: 13
Likes Given: 0
Reputacja:
0
Witam ostatnio zauważyłem, że wcale lub ciężko wchodzi wsteczny bieg w moim Dnieprze, mam pytanie co to może być za przyczyna? Ostatnio miałem tak, że silnik pracował załączyłem sprzęgło i jakoś wbił się wsteczny po wrzuceniu pierwszego biegu i potem wrzuceniu na luz już wsteczny nie chciał się załączyć. Model Dniepra to MT 10-36
Smaruj ośki jedziem do Zośki.
•
Liczba postów: 628
Liczba wątków: 16
Likes Given: 3
Reputacja:
0
Słychać zgrzyty podczas wrzucania wstecznego? Jak wchodzi reszta biegów, jest szarpnięcie gdy wrzucasz 1?
мт- одиннадцать
•
Reputacja:
0
(28-02-2021, 06:56)Goli napisał(a): Słychać zgrzyty podczas wrzucania wstecznego? Jak wchodzi reszta biegów, jest szarpnięcie gdy wrzucasz 1?
Nie ma zgrzytu, nie ma szarpnięcia reszta biegów wchodzi normalnie.
•
Liczba postów: 317
Liczba wątków: 10
Reputacja:
0
Próbuj rzucać na luz gdy jeszcze motocykl się toczy- u mnie miałem w dnieprowskiej skrzyni takie problemy gdy wybierałem neutral na stojącym, zahamowanym motocyklu.
•
Liczba postów: 628
Reputacja:
0
U mnie problem ze wstecznym mam tylko wtedy gdy wrzucę na luz a nie zapali się kontrolka, lekki ruch dźwignią, kontrolka sia zapali i zero problemów
мт- одиннадцать
•
Liczba postów: 329
Liczba wątków: 7
Reputacja:
3
Wydaje mi się , że bez wyjęcia skrzyni i jej rzebrania się nie obejdzie. Może być coś nie tak z gitarą lub z widełkami zębatki wstecznego .
Piotr
•
Reputacja:
0
(28-02-2021, 22:16)Goli napisał(a): U mnie problem ze wstecznym mam tylko wtedy gdy wrzucę na luz a nie zapali się kontrolka, lekki ruch dźwignią, kontrolka sia zapali i zero problemów
U mnie w ogóle ona się nie świeci, jak dotknę do masy przewód to się świeci skrzynie w sobotę zdjąłem i będę zaglądał do niej na dniach.
•
Reputacja:
0
(28-02-2021, 22:45)POLER napisał(a): Wydaje mi się , że bez wyjęcia skrzyni i jej rzebrania się nie obejdzie. Może być coś nie tak z gitarą lub z widełkami zębatki wstecznego .
W sobotę zdjąłem, na dniach będę zaglądał do niej.
•
Liczba postów: 1,866
Liczba wątków: 12
Likes Given: 1
Reputacja:
4
Panowie a czy ktoś z Was pomyślał tak trochę. Od kiedy to czy święci się kontrolka luzu czy nie ma znaczenie dla prawidłowego działania skrzyni biegów? No chyba że w waszych motocyklach to są automatyczne skrzynie biegów sterowane komputerem.
•
Liczba postów: 302
Reputacja:
0
Luz na gitarze i kółku prowadzącym. Jednym słowem lata ci na boki i wodzik wstecznego płynnie nie wchodzi. Rozwiercić i dotoczy nowy kolek prowadzący. Tam ma być ruch obrotowy płynny i nic nie może się telepać na boki
Kto smaruje ten lekko pcha!!!!!!!!!!!!!!
•
Liczba postów: 136
Liczba wątków: 6
Reputacja:
1
Być może jest tak jak przedmówca powyżej mówi. Miałem u siebie ten problem gdy w skrzyni miałem zbyt gęsty olej a silnik/skrzynia nie była rozgrzana (W140), także gdy wolne obroty były zbyt wysokie i dopiero jak już mocno spowolniłem to grało.
•
Reputacja:
0
(02-03-2021, 19:52)STEEGEN napisał(a): Luz na gitarze i kółku prowadzącym. Jednym słowem lata ci na boki i wodzik wstecznego płynnie nie wchodzi. Rozwiercić i dotoczy nowy kolek prowadzący. Tam ma być ruch obrotowy płynny i nic nie może się telepać na boki
Rozebrałem skrzynie i tak dokładnie było, dzięki za pomoc
•
Reputacja:
0
Temat uważam za zamknięty, dziękuję za wszystkie rady.
•
Liczba postów: 302
Reputacja:
0
(04-03-2021, 21:21)alemir napisał(a): (02-03-2021, 19:52)STEEGEN napisał(a): Luz na gitarze i kółku prowadzącym. Jednym słowem lata ci na boki i wodzik wstecznego płynnie nie wchodzi. Rozwiercić i dotoczy nowy kolek prowadzący. Tam ma być ruch obrotowy płynny i nic nie może się telepać na boki
Rozebrałem skrzynie i tak dokładnie było, dzięki za pomoc
Proszę
️
Kto smaruje ten lekko pcha!!!!!!!!!!!!!!
•
Liczba postów: 74
Liczba wątków: 3
Reputacja:
0
Ja rok temu (chyba) wymieniałem gitarę.
Zapewne kupiłem podróbę.
Wsteczny już nie wchodzi.
Na milion może ze 4 razy go wbiłem po zimowym postoju.
Kuźwa mać by nie przeklinać.
Ma ktoś namiar na dobrą radziecką gitarę a nie gównolit ???
•