FORUM.REDMOTORZ.EU Strona Główna FORUM.REDMOTORZ.EU


FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy   KalendarzKalendarz  photoshopPhotoshop
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj    MapaMapa Forumowiczów


Poprzedni temat «» Następny temat
silnik urala tuning-niewypał??
Autor Wiadomość
michal-kaska750 

Pomógł: 1 raz
Dołączył: 29 Cze 2013
Posty: 16
Skąd: kobielice/pszczyna
Wysłany: 26 Czerwiec 2018   silnik urala tuning-niewypał??

Witam wszystkich posiadaczy ruskich machin.Mam silnik uralca m63 po małych modernizacjach tzn.tłoki cinczeczento 700,wałek rozrządu sportowy od p.Świątka,gaźniki Webera k68 i ogólnie brak mocy na wyższych obrotach.Zapłon ustawiony(mechaniczny),zawory ustawione i dupa -wogóle się nie zbiera,max prędkośc 89km POMOCY CO ZROBIĆ??? zwiększyłem ilość paliwa w komorze pływaków i jest poprawa ale dalej słaby :nerwus: :nerwus: :nerwus: :nerwus: :nerwus:
 
 
andrzeja 
lokalny watażka


Pomógł: 8 razy
Dołączył: 24 Wrz 2013
Posty: 1499
Skąd: Wasilków
Wysłany: 26 Czerwiec 2018   

Wymień dysze w gaźnikach na większe.
_________________
Andrzej.
http://utn.pl/Mungacz1
http://utn.pl/Munga-cz2
 
 
Jerzy 
lokalny watażka


Pomógł: 24 razy
Dołączył: 16 Paź 2013
Posty: 992
Skąd: Białystok
Wysłany: 26 Czerwiec 2018   

Podnieś iglice do góry. Jaki masz filtr powietrza? A przepustnice otwierają się całkowicie?
_________________
https://www.youtube.com/c...uXrWIligbDk_XIg
 
 
gerard 
mitoman-gaduła

Pomógł: 4 razy
Dołączył: 29 Sty 2009
Posty: 793
Skąd: poznań
Wysłany: 26 Czerwiec 2018   

Niby tuningowany a zaplon nie elektroniczny...bez sensu
_________________
enduro nie peka
 
 
 
Goli 
Podaje Klucze

Dołączył: 16 Kwi 2018
Posty: 70
Skąd: Wałbrzych
Wysłany: 26 Czerwiec 2018   

Poprawcie mnie jeżeli się mylę, ale gdzieś czytałem że webery są gorsze od chinoli, prawda to?
_________________
MT 11
 
 
Dawid1981 
Majster

Pomógł: 4 razy
Dołączył: 02 Lut 2012
Posty: 247
Skąd: Śląsk
Wysłany: 27 Czerwiec 2018   

gerard napisał/a:
Niby tuningowany a zaplon nie elektroniczny...bez sensu

Niby tak bo na elektronice lepiej napewno ale zrobiłem taki mocny silnik kiedyś w m62 i zamiata z wozem 120 bez wieszych problema na mechanicznym :) . Kumpel dostroił-dysze poszly 210 do k68 bo po portingu kanałow podcisnienie sie zmiejszylo i filtr stozek niski simota i inne wydechy bo łoryginały lipaaa.

Kolega niech jeszcze napisze ile zrobił luzu na tłokach :) ))) Bo jak tyle co w cc700 to nie będzie jechać haha. Musi byc 10-11 setek luzu i power na tłokach :) .
I wałki są różne .Jak masz taki co masz mocny dół to tez nie będzie za szybki bo sie nie wkręci wysoko ale 100-110 powinien taragać ale zależy czym mierzysz ta predkość bo jak na ruskim liczniku to zazwyczaj zaniża.Są tez takie walki co masz góre mocna i wtedy prędkośc wzrośnie napewno. Ile jest przejechane po remoncie???? .
_________________
Wszystko co się kręci :)
  
 
 
michal-kaska750 

Pomógł: 1 raz
Dołączył: 29 Cze 2013
Posty: 16
Skąd: kobielice/pszczyna
Wysłany: 27 Czerwiec 2018   

powiem również że oryginalne pekary k68 były zamontowane przed tymi weberami i także lipa.Filter mam org.ruski-próbowałem rególować przepust powietrza przepustnicą na kominie-brak efektów.
 
 
michal-kaska750 

Pomógł: 1 raz
Dołączył: 29 Cze 2013
Posty: 16
Skąd: kobielice/pszczyna
Wysłany: 27 Czerwiec 2018   

Dawid wałek UR.37040 ŚWIĄTKA.Codo luzów to jest 10. przejechane mam 200km .Prędkość na podstawie czujnika prędkości przy szkole co zamontowali/
 
 
Dawid1981 
Majster

Pomógł: 4 razy
Dołączył: 02 Lut 2012
Posty: 247
Skąd: Śląsk
Wysłany: 27 Czerwiec 2018   

michal-kaska750 napisał/a:
Dawid wałek UR.37040 ŚWIĄTKA.Codo luzów to jest 10. przejechane mam 200km .Prędkość na podstawie czujnika prędkości przy szkole co zamontowali/

A słyszałeś o docieraniu??? hahaha Świece wykręć po przejechaniu 10kmi zobacz kolor . Przy około 180-250 km zaczyna lżej iśc ale to sie robi z przerwami bo na docieraniu. Za wcześnie żeby silnik przy tym przebiegu osiągnął max parametry.Na tłokach cc700 piekło dopiero jest przy około 5000 km :) )) a później coraz lepiej. Zaraz po złożeniu robisz 20km i stygniecie 15 min pozniej 30 i stygniecie 15 min.Pożniej 30 i stygniecie itd az lekko zaczyna iść z manety.JAk świerzy silnik się odpala daje sie wyżej iglice zeby mial bogato i zaplon idealnie zeby pykal na wolnych ladnie i sie wkrecal i jazda z przerwami jak wyzej napisalem.Złym zapłonem i uboga miesznaką zabijesz najlepszy silnik a pierwsze km są najważniejsze.
Jak miałeś frezowane gniazda i nowe zawory ustaw na poczatku 0,15mm luz na zaworach bo się doklepują szybko i będzie podparcie i brak luzu. W ruskach lepiej jest robić szerokie przylgnie zaworowe jak nie sa utwardzane gniazda bo siadają szybko zawory.Waskie przylgnie sie robi w silnikach z utwradzanymi gniazdami których zwykłym frezem zaworowym nie ruszysz i wąskie przylgnie wtedy jak najbardziej na 3-5 kątów i na zaworze jeden kat dodakowo nad przylgnia jak juz czarujesz silnik:).JA zrobiłem r100 na walku świątka i byla masakra ale dalem nowe nieoryginalne sruby na korby i jedna pękła przy max obrotach i silnik złom hahha.Ale juz sie robi powoli .
_________________
Wszystko co się kręci :)
  
 
 
michal-kaska750 

Pomógł: 1 raz
Dołączył: 29 Cze 2013
Posty: 16
Skąd: kobielice/pszczyna
Wysłany: 27 Czerwiec 2018   

Dawid w pełni się z Tobą zgadzam odnośnie docierania.Pierwsze120km robione na spokojnie. Ogólnie jest dobrze tylko przerywa na wyższych obrotach.kolor świec -kawa z mlekiem. Co zauważylem że te webery nie mają otworka od strony dolotu na iglice.Historia r100 Dawida jest mi znana
 
 
Dawid1981 
Majster

Pomógł: 4 razy
Dołączył: 02 Lut 2012
Posty: 247
Skąd: Śląsk
Wysłany: 27 Czerwiec 2018   

Napisaleś brak mocy a nie że przerywa :) )) hahahha a to całkiem co innego.Nigdy nie mialem z takim czymś problemu ale mogłeś kupic k68 Pekar oryginalne :) .
_________________
Wszystko co się kręci :)
 
 
michal-kaska750 

Pomógł: 1 raz
Dołączył: 29 Cze 2013
Posty: 16
Skąd: kobielice/pszczyna
Wysłany: 28 Czerwiec 2018   

spróbuje te dysze zmienić te dysze,w późniejszym etapie zmienie zapłon na elektronika.-jaki polecacie
 
 
andrzeja 
lokalny watażka


Pomógł: 8 razy
Dołączył: 24 Wrz 2013
Posty: 1499
Skąd: Wasilków
Wysłany: 28 Czerwiec 2018   

A może masz najzwyklejszy problem z kranikiem. Przeczytaj i sprawdź u Siebie.
http://motoweteranbazar.p...nia-w-paliwo-2/
Kolor świec sugeruje, że wszystko w zapłonie i gaźnikach jest ok.
_________________
Andrzej.
http://utn.pl/Mungacz1
http://utn.pl/Munga-cz2
 
 
POLER 
Majster

Pomógł: 7 razy
Dołączył: 18 Lip 2006
Posty: 249
Skąd: Gdynia
Wysłany: 28 Czerwiec 2018   

Zapłon stykowy bardzo bobrze sprawuje się Digitech , zapłon bezstykowy to Sovek tylko zrobiłem małą poprawkę i elektronikę przeniosłem poza silnik , został tyklo czujnik Halla , wtedy wszystko jest ok. i działa długo.
_________________
Piotr
 
 
zimny 
mitoman-gaduła

Pomógł: 2 razy
Dołączył: 27 Gru 2008
Posty: 305
Skąd: Lublin
Wysłany: 28 Czerwiec 2018   

Digitechów już nie kupisz. Chciałem kupić najprostszy moduł do zapłonu stykowego - odpisali, że tylko naprawiają. Szkoda, nie miałem okazji sprawdzić w ruchu.
_________________
weterany się nie starzeją...
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Untitled document